Vill inte jobba

Vem har inte någon gång känt att man vill kasta in handduken och sluta jobbet direkt där och då? Att inte vilja arbeta är lika naturligt som att vara människa. Vi är både gjorda och inte gjorda för att upprepa rutiner i en oändlighet.

Att man inte vill jobba handlar oftast om en tillfällig känsla som dyker upp ibland då man är stressad, pressad och uttröttad. För det mesta räcker det med lite vila för att man skall kunna återvända till arbetet utan att känna en övermäktig ångest. I andra fall är oviljan till att jobba så stor att ett jobbyte måste till för att åter få en fungerande vardag.

Allt fler upplever att man inte vill jobba med människor

Ett tydligt tecken på stark press, är när man inte längre vill arbeta med människor. Det är ingen hemlighet att yrken med väldigt många mänskliga kontakter är mycket energikrävande. Detta gäller inte minst för vårdyrken och yrken med stort socialt ansvarstagande som lärare och socionomer.

Det är därför inte speciellt konstigt att det är extra många  lärare och sjuksköterskor som inte längre vill jobba med sina respektive yrken. Samtidigt anser ändå merparten av dessa att arbetet är roligt och känns meningsfullt, men att arbetet helt enkelt är för tufft.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s