Vad göra om man är trött på jobbet?

När man väl tröttnat på sitt arbete på riktigt brukar det vara nästintill omöjligt att återfå gnistan utan att vidta några drastiska åtgärder.

Enklast är naturligtvis att börja leta efter andra sysselsättningar som verkar mer intressanta. När du väl hittat någon som verkar spännande gäller det att söka allt som kommer i din väg. Hör med vänner och bekanta, det är vanligare än man tror att ”någon känner någon som…”

Om du inte vill eller kan byta till ett annat arbete, är det kanske istället möjligt att begära tjänstledigt för att studera under något år. Om du fortfarande är relativt ung har du rätt till studiemedel och kan låna pengar från CSN.

Studier är tyvärr inte något som passar alla och inte heller något som alla har råd till. De flesta av oss har av en eller annan anledning inte möjlighet att lämna den nuvarande anställning, istället gäller det att tänka utanför boxen. Börja med att fundera på vad som skulle kunna få dig att känna lite mer entusiasm i vardagen (stort som smått!).

Att skaffa sig meningsfulla och stimulerande hobbies brukar vara en bra början. När bollen väl är i rullning, kan nya möten och impulser göra att du ser på ditt gamla arbete med lite piggare ögon!

Annonser